Matkailuextra: Pietari, Uzbekistan, Viipuri

Herkkukaupan hylly Viipuri
Venäjän Aika 2/2019

Ruokamatka Viipuriin

Viipuri on mainio lomakohde vaikkapa viikonlopun mittaiselle ruokamatkalle. Kävimme tutustumassa kaupungin ravintolaelämään keväisenä viikonloppuna, ja yllätyimme, miten runsaasti kaupungissa on hyviä ravintoloita ja kahviloita. Vaikka annoksissa olikin pientä ”viilaamista”, yhtään pettymystä ei matkan aikana koettu.

Viipurin linna
Venäjän Aika 2/2019

Viipurissa on taas vetovoimaa

Nyt jos koskaan kannattaa matkustaa Viipuriin. Erityisesti kesäaikaan kaupunki kukoistaa ja näyttää turisteille parhaat puolensa. Hintataso on kautta linjan melko edullinen ja palvelukulttuuri on kohentunut huimasti takavuosista.

Hivan vanha kaupunki
Venäjän Aika 2/2019

Silkkitiellä Uzbekistanissa

Maailmanperintökohteiden täyttämä Uzbekistan tarjoaa yhden mielenkiintoisimmista matkailukohteista muinaisen silkkitien historiasta kiinnostuneille. Helmikuussa löyhentyneen viisumikäytännön vuoksi maahan on nyt myös helpompi lähteä kuin koskaan aiemmin.

marjinon kartano
Venäjän Aika 2/2019

Palatsimajoitusta maaseudulla

Noin tunnin ajomatkan päässä Pietarista on useita historiallisia palatseja ja kartanoita, joista monissa matkailija voi myös majoittua. Hatsinan kaupunki Pietarin eteläpuolella on hyvä tukikohta niihin tutustumiseen.