Tässä numerossa mm. Korona pysäytti Venäjän, Ukraina
tuotteisti tšernobylturismin, Punaupseerin traaginen kohtalo ja jokilaivalla Laatokalta Ääniselle.

Venäjän Aika 2/2020

Laatokan rundi osa 2/2: Karjalankannakselta Nevan ja Syvärin yli Laatokan Karjalaan

Laatokan kierroksella jäimme Venäjän Ajan viime numerossa yöksi Käkisalmen kaupunkiin, nykynimeltään Priozerskiin (Приозерск). Jatkamme sieltä Laatokan kaakkoispään ympäri takaisin Suomeen. Alkuun on valittavana useita reittejä maaseudun sorateistä moottoritiehen, mutta eksymisen vaaraa ei ole.

Venäjän Aika 2/2020

Punaupseeri Emil Vaaterin traaginen tarina

Suomen ja Neuvostoliiton välinen dramaattinen historia henkilöityy Lappeenrannasta kotoisin olleen Emil Vaaterin vaiherikkaassa elämässä. Kansalaissodassa punaisten puolella taistellut Vaateri pakeni vuonna 1918 Neuvosto-Venäjälle, jossa hänestä koulutettiin upseeri ja vakooja.

Venäjän Aika 2/2020

Tšernobyl houkuttelee matkailijoita enemmän kuin koskaan

Tšernobylin yli 30 vuotta sitten tapahtunut ydinkatastrofi on noussut HBO-suoratoistopalvelun Chernobyl-sarjan kautta jälleen julkisuuteen. Samasta syystä myös Tšernobyl-turismi on vuoden sisällä kasvanut räjähdysmäisesti.

Venäjän Aika 2/2020

Venäjän kaksi kriisiä: Korona ja öljyn hinnan romahdus

Vielä tämän vuoden alkuviikkoina moni asia näytti menevän Venäjän talouden kannalta oikeaan suuntaan: öljyn hinta oli selvästi yli viisikymmentä dollaria tynnyriltä, Kansallisen hyvinvoinnin rahastoon kertyi rahaa ja kansallisten projektien suunnittelu oli käynnissä. Kiinan Hubein maakunnassa pyörivä virustauti tuntui hyvin kaukaiselta.