Tässä numerossa mm. Venäjän tutkimus ja asiantuntijuus on Suomessa keskittynyt Aleksanteri-instituuttiin, Otteita matkapäiväkirjasta Syksy 2022 ja kevät 2023 Venäjällä sekä Kirgisia – jurtteja ja demokratiaa

Venäjän Aika 2/2023

Akateemisestikin arvoituksellinen

Venäjän tutkimus ja asiantuntijuus on Suomessa keskittynyt Aleksanteri-instituuttiin. Venäjän hyökkäys Ukrainaan on vaikuttanut myös yhteisön suhteisiin naapurimaahan, mutta tutkimus jatkuu. Johtaja Markku Kangaspuro muistuttaa, että tekojen ymmärtäminen ei tarkoita niiden hyväksymistä.

Venäjän Aika 2/2023

Хорошие новости из главного штаба

Главный штаб — место, куда люди могут зайти с Дворцовой площади, если на улице дождь. Весь первый этаж его — общественное пространство, – говорит директор Эрмитажа Михаил Пиотровский. Тридцать лет назад восточное крыло Главного штаба передали под экспозиции Эрмитажа.

Venäjän Aika 2/2023

Otteita matkapäiväkirjаsta

Siltä varalta, että joskus on kiinnostavaa tietää millaista Venäjällä näinä aikoina oli, olen kirjoittanut joitakin sattumia matkoiltani ylös Nämä ovat otteita matkapäiväkirjastani syksyltä 2022 ja keväältä 2023.

Venäjän Aika 2/2023

Kirgisia jurttia ja demokratiaa

Vuoristoinen ja vieraanvarainen Kirgisia tarjoaa matkailijalle unohtumattomia luontoelämyksiä, mutta niiden lisäksi kannattaa perehtyä maan kiehtovaan kulttuuriin ja monimuotoiseen yhteiskuntaan.