Tässä numerossa mm. Kanoottiretki Vienanmereltä
Suomenlahdelle, Runokyläkierros Vienan Karjalassa, Venäjän talous on alkanut elpyä kevään syvästäpudotuksesta sekä Karjala elää taiteessa.

Venäjän Aika 3/2020

Kanoottiretki Vienanmereltä Suomenlahdelle

Tuhat kilometriä ja lähes kaksi kuukautta kajakin kyydissä Luoteis-Venäjän ankarissa olosuhteissa. Neljän hengen suomalaisryhmä toteutti huimapäisen melontaretken Karjalan tasavallan ja Leningradin Oblastin vesireiteillä.

Venäjän Aika 3/2020

Runokyläkierros Vienan Karjalassa

Venäjän Ajassa julkaistuissa aiemmissa matkatarinoissani ylitin moottoripyörälläni itärajan Itä-Suomen läänissä olevan Niiralan raja-aseman kautta. Nyt menen Venäjälle 200 kilometriä pohjoisempana olevalta raja-asemalta, Vartiuksesta. Siitä pääsee sekä Karjalan tasavallan uusimpaan kaupunkiin että ikivanhoihin karjalaiskyliin, joista aikoinaan kerättiin kansanrunoja Kalevalaan ja Kantelettareen.

Venäjän Aika 3/2020

Venäjän talous on alkanut elpyä kevään syvästä pudotuksesta

Koronapandemia ja öljymarkkinoiden myllerrys ovat iskeneet voimakkaasti Venäjän talouteen. Talouden syvin pudotus näyttää kuitenkin olevan ohitettu ja tuoreimmat taloustiedot viittaavat reippaaseen elpymiseen kesän aikana. Talouskehitys voi kuitenkin vielä heikentyä, jos globaali ja Venäjän koronatilanne synkentyy selvästi uudelleen.

Venäjän Aika 3/2020

Karjala elää taiteessa

Muusikko Mika Saatsi ja taiteilija Jyrki Haapala tekevät taidetta karjalan kielellä. Nykykarjalainen kulttuuri kasvaa ylisukupolvisesta traumasta ja tavoittelee uutta kukoistusta.