Tässä numerossa mm. Toivo ry on kouvolanvenäläisten harrastuskerho, Elintason romahdus uhkaa venäläisiä ja Venäläisten mietteitä Suomesta.

Venäjän Aika kulttuuri

Ei elämää ilman Toivoa!

Toivo ry on Kouvolan seudulla asuvien, Venäjältä Suomeen muuttaneiden naisten yhteisö. Ryhmä koostuu eri-ikäisistä ja erilaisen taustan omaavista henkilöistä, joista osa on saapunut Suomeen hiljattain ja osa asunut maassamme jo vuosikymmeniä.

Venäjän Aika yhteiskunta&talous

Hyökkääjän talous kärsii sodasta

Sota vaikuttaa monin tavoin Venäjän talouskehitykseen sekä tänä vuonna että tulevina vuosina. Öljyn tuontikiellot supistavat Venäjän budjetin tuloja, kaksikäyttötuotteiden vientikiellot rajoittavat hyökkäysarmeijan kaluston täydentämistä, ja korkean teknologian vientikiellot rapauttavat tulevan talouskasvun edellytyksiä. Venäjä eristäytyy maailmantaloudesta.

Venäjän Aika yhteiskunta&talous

ДОЛГО БУДЕТ ФИНЛЯНДИЯ СНИТЬСЯ

Приехали, что называется. Финляндия закрыла границы для российских туристов. И сегодня наш обзор будет ностальгическим. Мы опросили людей, кто часто ездил в эту страну, и задавали вопрос — чем страна Суоми вас привлекала, какие остались воспоминания?

Venäjän Aika matkailu

Keski-Vepsässä Lönnrotin jäljillä

Laatokan ympäristössä on asunut useita suomensukuisia kansoja, ja rippeitä niistä on siellä yhä. Venäjän Ajan viime numerossa kerroin moottoripyörämatkastani lyydinkarjalaisten asuinseuduille, ja nyt jatkan retkeäni Koskenalan kaupungista vepsäläisten konnuille Ojattijoen kanjoniin.