Venäjän Aika yhteiskunta&talous

Venäjän Aika -lehti tuomitsee Venäjän hyökkäyksen Ukrainaan

Venäjän Aika ei juurikaan ole osallistunut poliittiseen debattiin. Emme kuitenkaan voi elää kuplassa irrallaan reaalitodellisuudesta.

Kuva: www.istock.com/ whiteisthecolor

Tuomitsemme jyrkästi Venäjän asevoimien helmikuussa käynnistämän raukkamaisen hyökkäyksen Ukrainaan. Haluamme myös muistuttaa, että venäläiset eivät kansana tai yksityishenkilöinä ole syyllisiä Venäjän valtiojohdon toimiin Ukrainassa.

Lähes kolmen vuosikymmenen ajan ilmestynyt Venäjän Aika käsittelee artikkeleissaan Venäjää monipuolisesti. Lehden aihealueita ja teemoja ovat esimerkiksi taide, kulttuuri, matkailu, talous, urheilu, perhe-elämä ja yhteiskuntaelämä.

Lehteen kirjoittavat toimittajat ovat arvostettuja, riippumattomia suomalaisia ja venäläisiä journalisteja.

Venäjän Aika ei ole viime vuosina juurikaan osallistunut poliittiseen debattiin. Olemme ajatelleet, että yleismedia ja monilukuiset somekanavat käsittelevät kyseistä aihetta ihan riittävästi.

Emme ole halunneet muuttaa lehteämme kiihkoilijoiden taistelukentäksi, sillä kyseiselle tielle ei olisi loppua. Toki olemme esimerkiksi kirja-arvosteluissamme käsitelleet valtaosan viime vuosina suomeksi julkaistuista Venäjää käsittelevistä tietokirjoista. Suuressa osassa kyseisistä teoksista suhtaudutaan Venäjän nykyhallitukseen ja valtiojohtoon erittäin kriittisesti.

Emme kuitenkaan voi elää kuplassa tai kuvitelmassa, ja julkaista ikään kuin muina miehinä reaalitodellisuudesta irrallaan olevaa, harmitonta kulttuurilehteä.

Seuraava, toukokuun lopussa ilmestyvä numero tulee olemaan erikoisnumero. On päivänselvää, että nykyinen geopoliittinen tilanne tulee heijastumaan tavalla tai toisella myös lehtemme tulevien numeroiden sisältöön.

Martti Kiuru
päätoimittaja
Venäjän Aika

Venäjän Aika on neljä kertaa vuodessa ilmestyvä aikakauslehti, joka on erikoistunut Venäjä-aiheen käsittelyyn. Julkaisu on nykyään Suomi-Venäjä-seuran jäsenlehti ja sitä kustantaa Omnipress Oy, joka on osa Mediatalo keskisuomalaista. Lehdellä on myös jonkin verran Suomi-Venäjä-seuraan kuulumattomia tilaajia.

Jaa artikkeli